Despre prietenie

Fiecare are propia sa parere despre prietenie,unii o considera ceva banal,altii si din ce in ce mai multi ceva dupa care sa profite,sunt o multime de cazuri
 Dar oare de ce de-a lungul timpului am  incetat sa vorbim despre prietenia adevarata,oare cati dintre cei ce veti citi acest articol va intrebati ce este prietenia?
 In urmatoarele randuri incerc,sau  voi da o definitie exacta a acestui cuvant,insa este o parere subiectiva,parerea mea,ramane la latitudinea fiecaruia sa comenteze sau sa-si exprime propia parere. 

Mai intai trebuie sa ne dam seama de consecintele sau lipsa unui prieten/unor prieteni.
 Si anume un om care traieste singur lipsit de tovarasi,prieteni sau orice alte "forme de persoane apropiate"(amuzanta exprimare) va avea tendinta sa creada ca universul din jurul lui tinde treptat treptat sa decada,eu sunt de parere ca increderea ne-o luam din cei dragi,si ai sa-mi dai dreptate.
    Ia spune-mi,de cate ori ai stat prin preajma unui apropiat sau o ruda de a ta foarte bine dispusa ,mama,tatal ,starea ta de spirit nu a fost influentata in niciun fel?

Ba da ! si sa-ti spun de ce?
Un om care traieste intre rai devine rau,
de asemenea un om care traieste printre persoane oprimiste va avea tendinta sa fie mai bun,si acest exemplu il regasim si in spusele mele de mai sus"si anume ca  increderea ne-o luam din persoanele dragi"atat timp cat avem langa noi o persoana increzatoare suntem increzatori,suntem mai buni invatam sa ascultam cu inima si de obicei cand facem asta prindem mult mai usor sensul ascuns al unui cuvant care pana acum fara un  prieten sau fara un grup de prieteni bine intentionati il pricepeam cu greutate. 

Vezi, exista foarte multe lucruri pozitive pe care un prieten le poate aduce in viata ta.
 De aceea este asa important. 
   Bine acum ca am stabilit ce poate aduce un prieten in viata ta. Poate  stabilim si ce inseamna a fi prieten cu cineva sau a te imprieteni. 

Ei bine,raspunsul la intrebarea asta nu o aveam ,dar am ceva mai valoros care de-a lungul timpului mi-a dat raspunsul la aceasta intrebare >>>prietenii<<<
si mai presus de toate unul care nu m-a dezamagit >>>>"Sa traiesti Ioane!!!"<<<
 In concluzie inchei sedimentadu-va ideea de prietenie.Pentru mine prietenia este un lucru/fapt care,dainuind in timp si trecand obstacole ne ajuta sa vedem partea plina a paharului,sa trecem peste greutati,sa putem sa ne cunoastem pe noi prin altcineva.
   Poate ca am fost prea subiectiv,daca aveti alta parere,nu ezitati,astept comentarii(si va rog nu fiti rautaciosi,e una dintre primele mele postari).

CONVERSATION

2 comentarii:

  1. Alexandra Radu18 iunie 2012, 08:52

    Greu se găsesc prieteni adevăraţi în ziua de azi. Toţi sunt pe interes.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti dau dreptate,dar asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la lupta :)

    RăspundețiȘtergere

Se spune ca opinia ta conteaza si ca exista zana Commnent care iti asculta parerea si iti lasa un like sub perna inainte de culcare.

Back
to top