Viorel


      Viorel era un baiat de vre 9 ani jumate,insa unul destul de destept pentru varsta lui,stia sa citeasca inca de pe la varsta de 3 anisori jumate si intodeauna s-a remarcat ca fiind un copil cu un intelect peste medie  ,dar in acelasi timp responsabil,lumea de "pici" caci asa ii numea Viorel pe colegii lui nu mai ave mistere pentru el.
     Insa viorel dintodeauna a avut o curiozitate,neputand sa o descopere sub nici un chip.Oare cine e acel...?
Acest lucru fiind amplificat si de faptul ca in familia lui totul se respecta cu strictete,si se tinea ca obiceiurile sa se tina pana-n ultimul detaliu,ceva frumos de altfel.

Datorita acestui faptului ca era un baiatandru istet parintii l-au rascumparat pe masura :

 Samsung Galaxy S era numele telefonului ce avea sa-i serveasca in scopuri neinchipuite de el pana in acel moment.Un telefon poate prea capabil pentru micutul Viorel,un telefon cu Android sistem de operare ce avea sa-i fie de mare folos pe parcurs.

   Actiunea noastra se petrece in timpul sarbatorilor de iarna.,pe un ger cumplit,turturi strasnici formau  insiruiti ca la armata defileuri de aparare pe streasina lunga a casei,zapada si ea asezata ca in batalion isi ocupasera locul de veghe cuvenit.
O atmosfera de poveste am putea spune.
 O atmosfera destul de favorabila desfasurarii in  taina a Craciunului.
Taina,mister la auzul acestor cuvinte micutului ,ii sticleau ochisorii,simturiile i se ascuteau ca cele ale unei feline in cautarea prazii.
 Sau in cazul lui  pusa pe o captura delicioasa plina de intriga unei generatii intregi.
Oare cine e....?

Viorel astepta de ani buni sa descopere cine este cu adevarat acel om care aduce cadouri si lasa in urma frimituri de prajituri,acel om cu barba alba si si un suras mare,acel om care venea de fiecare Craciun la gradinita si pentru care a fost nevoit sa invete atatea poezii.
 Ei bine acum era momentul,stia ca tatal sau(un barbat bland ce emana un aer de om intelectual,respectabil,insa in acelasi timp era un om de o finete nedescriptibila)avea o camera,dupa cate se documntase pe net camera se numea Edimax IC-7100 ,o camera "smart" cum o denumea el,numele ii parea putin cam abstract asa ca ii puse unul de cod "ochiul din umbra" suna sugestiv,ca nu degeaba tragea cu ochiul la emisiunea preferata a mamei sale,prefacandu-se ca ii place doar pentru a o imbuna si a i se oferi sfertul de ora in plus destinat "
"cercetarilor"

Era pregatit,camera avea o functie Plug&View care ii permitea sa vizualizeze in timp real,live pe telefonul cu Android daruit de parinti,tot ce se petrecea in "Camera Umbrelor" caci asa era denumita umila dar luminoasa camera in care era adapostit bradul unde implicit avea sa se desfasoare actiunea .
    Totul era gata,mai ramaneau de stabilit ultimele detalii,si anume cum sa sustraga camera,insa nu avea sa fie foarte greu pentru dexteritatea iesita din comun a piciului.
Era pregatit ,camera era amplasara intr-un loc favorabil,aplicatia EdiView era instalata pe smartphone
tot ce mai lipsea acum era rabdarea si capacitatea de a ramane treaz,insa nu era neaparata nevoie de asta,camera era echipata cu un senzor de miscare care de indata ce se activa trimitea un email drept instiintare.

S-a facut comod si s-a pus frumusel intr-un coltulet al camerei,neobisnuit de calm gandeau ceilalti .
ora 11-nimic(piciul devenea nerabdator)
ora 11-30 (piciul sparge oglinda,glumeam)
ora 12:07 in "Camera Umbrelor" se zareste o miscare,mai intai o umbra,pe urma o silueata voluminoasa,insa cu ajutorul modului nocturn Viorel zareste pe nimeni altul decat pe ....
pe Mos Craciun,dar cum ?
Nu trebuia sa fie el, se ridica putin iritat,privirea in pamant,ca un soldat suparat,intra ca o fiara salbatica in "camera umbrelor" si se arunca cu agilitatea unei feline care a incoltit prada pe nimeni altul decat pe mos Craciun !
 In debusolada totala acesta cade peste brad cu viorel agatat de barba lui

-Viorel !spuse barbatul bland ce emana respect.
-Dar taticule nu e el !
-Cine?
-Pai tu,ma asteptam sa fii tu!
-E chiar mos Craciun,Viorel,tu esti un baiat inteligent si ti-ai facut prea multe idei
hai la somn te rog,dar nu inainte sa-i spui mosului o poezie.

     Viorel se aseaza pe piciorul drept al mosului si in timp ce fredoneaza poezia observa langa urechea mosului o mica cicatrice in forma de cruciulita,ce o avea nimeni altul decat bunicul,care in mod misterios lipsea,
  
Ochii i se umplura de scantei,inauntrul lui se dadea un spetacol de artificii,elucidase misterul ,insa nu avea curajul inca sa spuna nimic,nu vroia sa strice seara..
 A fost o sarbatoare pe cinste,plina de suspans si surprize,exact tipul de sarbatoare ce i se potrivea lui Viorel 007 !

Articol inscris pentru SuperBlog 2012

CONVERSATION

1 comentarii:

Se spune ca opinia ta conteaza si ca exista zana Commnent care iti asculta parerea si iti lasa un like sub perna inainte de culcare.

Back
to top