Kim Peek "goagalul" umblator si alternative

Cu ocazia cu etapei cu numarul  27,magazinul Azerty ne propune o proba interesanta zic eu,deci urechile ciulite si ochii aici :

Asistam la o evolutie uimitoare a device-urilor si a serviciilor de stocare a datelor. Dar oare cum va arata viitorul? Cum vom stoca datele peste cativa ani? Tu ce alegi: HDD-urile externe, stick-urile de memorie sau serviciul Cloud?
Scrie pe blog, intr-un articol, cum vezi tu evolutia unitatilor si serviciilor de stocare. Cum crezi ca vor fi acestea in viitor?

 1,2,3 motor....actiune !

 Inainte de toate am sa va povestesc despre omnul care a intrecut unitatile de stocare,care i-a facut pe cei de la NASA sa il cerceteze timp de ani,omul care a memorat in timpul vietii 12.000 de carti,nu titlurile lor(care pe buna dreptate si asta e imposibil) ci continutul lor !

   Daca v-am facut curiosi ceea ce va urma va va lasa cu gura cascata. 
Kim Peek caci asa se numeste acest "google umblator" s-a nascut in Statele Unite ale Americii,mai exact in Salt Lake City,Utah pe data de 11 noiembrie 1951(m.19 decembrie 2009).La nastere avea un cap destul de mare pentru ce era normal pe atunci,si acum.Parintii au fost sfatuiti sa il dea la un centru de plasament intrucat suferea de autism si alte boli,fapt care dealtfel s-a intamplat.
 Va imaginati ca acest geniu al lumii nu a putut merge pana la varsta de 15 ani ?
 Intr-o noapte s-a ridicat din pat,si cu toate ca nu avea nici un fel de cunostinte muzicale a cantat Concertul nr. 1 al lui Ceaikovski lasandu-si cu gura cascata mama.
  Poate citi o carte intr-o ora,un ochi citeste o pagina iar un ochi cealalta
In timpul vietii a acumulat vaste cunostinte in domeniul sportului,istoriei,geografie,studii bibilice,literatura,muzica si lista nu se opreste aici.

  Dar oare cum a reusit el sa devina asa,este vorba de vointa sau doar de creierul super dotat cu care s-a nascut ?
 Asta nu se stie nici pana in prezent,insa concluzia este ca omul poate fi un ocean de cunostinte sau doar o balta plina de noroi,una sau alta depinde doar de noi. 
     Ei bine daca nu aveti un Kim Peek acasa vca recomand un Hdd extern la promotie,este foarte simplu de cumparat,nu ai nevoie de nici un mega creier si oferte sunt destule si rezonabile.

Pentru toate celelalte exista raspunsul meu la intrebarea :
Cum vom stoca datele peste cativa ani?

Si anume Cloud Computing,un concept introdus in anul 2006-2007.Dar ce este mai exact acest Cloud Computing?
   Nu am sa folosesc termeni tehnici intrucat vreau sa fiu inteles de toata lumea,am primit o reclamatie din partea unui cititor care a avut ghinionul sa citeasca postul anterior,el nu intelegea care era treaba cu banana :)) 
 Revenim....Cloud Computing sau calculare in nori(suna urat nu ?) este un serviciu modern fara a mai fi nevoie de stick sau alte dvd-uri care ocupa spatiul atat de necesar.Practic stocheaza datele pe un server privat iar atunci cand ai nevoie de aceste informatii,fotografii,videoclipuri,note ssa...te loghezi pe site-ul lor si ei iti pun la dizpozitie tot ce ai stocat.
  Un serviciu de Cloud Computing,si pe care si eu il folosesc este Microsoft SkyDrive.Ofera pana la 7 gb de stocare gratis,dar daca vrem mai mult trebuie sa platim.Interfata arata cam asa:
Iar urcarea fisierelor pe server este foarte simplu,este identica cu mutarea unui fisier dintr-un folder in altul :)
Si se realizeaza in 2 pasi pe care o sa-i descriu cu mandrie in poza sugestiva dealtfel,de mai jos:

Acum ca mi-am exprimat punctul de vedere urmeaza si sa-l argumentez,desigur.Un argument solid este disponibilitatea,si anume,ca pe orice calculator ai intra, introducand o parola si un username vei putea linistit sa iti vizualizezi pozele,datele urcate.
   Al doilea avantaj ar fi  costul redus,si anume ca este gratis (in limita de 7 gb) 

Poate veti spune ca nu este sigur sau ca nu v-ati lasa datele personale pe un asemenea server,dar ganditi-va ca este mai probabil sa pierzi un stick decat sa uiti parola de la SkyDrive pe care ulterior o poti recupera relativ usor.
  Consider Skydrive o alternativa la variantele de stocare datorita flexibilitatii,durabilitatii si usurintei de utilizare.
   Ei bine,asta daca nu descopera cei de la NASA ce a fost in capul lui Kim Peek si devenim toti niste "Goooogali" umblatori :))
   Pe data viitoare prieteni :)

Articol inscris pentru SuperBlog 2012 

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Se spune ca opinia ta conteaza si ca exista zana Commnent care iti asculta parerea si iti lasa un like sub perna inainte de culcare.

Back
to top