Telul este sa fii fericit...oare ?     Se spune ca atunci cand fericirea dispare din vata unui om inteligent...tristetea care il preceda nu il supara  cum se intampla cu oamenii obisnuiti,ci  il invenineaza,ii lasa in urma un gust atat de amar incat cu greu isi poate reveni.

     Si inteligenta are un defect,cu toate ca ea aduce multe aspecte pozitive ale omului si reprezianta liantul care   se sedimenteaza peste virtuti,un om inteligent atunci cand experimenteaza depresia o experimenteaza in cu totul alta maniera decat o facem noi.
 La el totul se multiplica,si nu odata ci de mai multe,la el replicile normale cu "fii vesel" sau daruirea unui cadou nu mai tin,pentru ca el le-a trait deja si la momentul potrivit le-a cugetat si s-a bucurat de ele.
 Hai sa-ti spun eu  fii fericit,fii fericit ,fii fericit de o mie de ori ,a 1001 oara poti lua fraza asta si sa te stergi la ...cu ea.toate au rostul lor in viata.

    Am luat exemplul oamenilor ascutiti la minte pentru a putea intra mai bine in tema.
 Bucuria,fericirea,ele sunt cautate de multi si multe,si este normal atat timp cat sunt niste virtuti esentiale pentru o buna dezvoltare...cica.
   Dar in ultimul timp,si asta observ pe zi ce trece,parca se pune prea mult accent pe "sa fii fericit"
Ok e normal lucrul asta,dar daca nu sta 24 din 25h pe capul tau asta nu inseamna ca e o tragedie.
   Eu cred ca si tristetea(cu toate ca nu o prea gust) este un factor esential pentru noi,avem nevoie de ea ca sa ne odihnim mintea,sa ne detoxifiam organismul de stres.
Luam un exemplu,ca de voi sunteti mici si aveti nevoie de un exemplu.
 Personajele noastre sunt Ady si Rox,sa spunem ca Ady le are cu matematica(si chiar le are) ,si Rox vrea si ea dom'le sa ii se faca temadeh,sunt surori(sper ca asa se scrie)
Ady refuza si Rox plange :))
  Ei bine,oare cum s-a putea descarca Rox de nervi daca nu prin plans,oare cum ar scapa ea de amaraciunea dezamagirii daca nu,intrand intr-o stare anosta in care sa analizeze cu ce a gresit sau ce ar fi trebuit sa faca(in opinia mea "rudele nu trebuiesc mituite" )
  Dar ca orice lucru care reintra in normalitate dupa o fata trista se aseaza una vesela,si da....Ady ii face tema :-w

Singuratea,tristeatea si bucuria,fericirea sunt ca doua propozitii complementare.Bucuria este una principala iar tristetea este una subordonata(daca mai tin eu bine minte)
 Ca sa explicam sau sa dam un plus de sens principalei ei  nevoie sa exista una subordonata.Asa si in viata,avem nevoie de una ca sa o definim pe cealalta.
Cum am stii sa apreciem fericirea daca nu am cunoaste tristetea ?
Cum am stii sa fim mai buni,sau mai presus de toate cum am stii ca suntem buni daca nu am cunoaste pe cei rai?
Cum am stii ce greutate are un mar daca nu l-am pune in balanta cu o contragreutate? Si exemplele pot continua :-j

We nees sadness and hapiness ! Si tin minte o declaratie emotionanta transmisa de un bolnav de leucemie sotiei sale.
I need you as much as a need a cure for cancer !

CONVERSATION

7 comentarii:

Se spune ca opinia ta conteaza si ca exista zana Commnent care iti asculta parerea si iti lasa un like sub perna inainte de culcare.

Back
to top