Sfaturi pentru o relatie perfecta:autenticitatea si importanta ei

     In copilarie parintii nu ma recompensau pentru ca spuneam adevarul,ci pentru ca spuneam ceea ce doreau ei sa auda.Cand am inceput sa am relatii cu femei ,am avut istetimea necesara pentru a-mi da seama ce anume ar fi vrut ele sa auda din partea mea si sa le zic acele lucruri evitand cu grija orice comentarii care le-ar fi putut deranja.Relatiile respective nu au fost nici profunde,nici de durata.

   Apoi,intr-o zi,in timpul unei dispute aprinse cu o prietena,ea mi-a strigat: ,, Spune-mi odata ce gandesti si ce simti cu adevarat. Poate o sa ma doara,dar o sa-mi revin. Daca nu-mi arati cine esti in realitate,habar nu am ce se intampla si nu pot comunica cu tine." (sursa)

     Cu totii uram minciuna,dar nu facem altceva decat sa mintim,vrem sinceritate,dar in locul acesteia oferim o masca.Ei bine gata ! E timpul sa fim realisti.
  Atunci cand suntem noi ne este mai usor sa mentinem o relatie,de multe ori spunem o minciuna si pentru a o acoperi este nevoie de inca 3.Daca omitem adevarul nu facem altceva sa ne distantam de confortul unei relatii.Ascunzisurile vor impiedica orice forma de comunicare roditoare.

   Si cel mai rau lucru este ca tocmai adevarul pe care il ascundeti de teama ca propia relatia va esua,tocamai acel adevar v-ar putea aduce mai aproape de adevar.
  Nu incercati sa impresionati,cu cat incercati mai mult cu atat veti reusi mai putin.Traim intr-o lume a sufletelor plapande,toti cautam stabilitate si oameni in care putem avea incredere,oameni care la randul lor au incredere in ei,pe cand falsitatea nu face decat sa ascunda defectele sub pres,ei bine in modul asta te indepartezi de obiectivul major : o relatie autentica bazata pe adevar.
   Hai sa vedem deci ce putem face in aceasta privinta

Cum sa atragi un partener real sau sa-l transformati pe unul fals ?

Daca aveti de a face cu un partener care isi petrece mult timp dorind sa impresioneze decat sa fie el,cel real aceste sfaturi va vor fi de ajutor :

1.Sa-i spuneti cu tandrete ca il pretuiti mai degraba pentru cine e decat pentru ce incearca sa fie.
2.Sa-l laudati cand incearca sa isi dezvaluie un aspect real si sa-i atrageti atentia cand incearca un lucru fals;
 Spre ex: Ionut incerca din rasputeri sa o cucereasca pe Elena,a auzit din diverse surse ca cea mai buna metoda este complimentarea.In fond Elena il placea pe Ionut pentru ceea ce reprezenta el,si pentru ca asa stangaci cum se dovedise ii era totusi drag.
  Satula de atatea complimente Elena a luat atitudine:Ionut,apreciez faptul ca incerci sa ma complimentezi,insa ti-as fi recunoscator daca ai incerca sa fi tu,te plac pentru ceea ce reprezinti,sincer!

3.Exemplul personal este intodeauna cea mai importanta mana de ajutor atunci cand incerci sa-ti  impui argumentezi punctul de vedere,fi tu insuti autentic prin tot ceea ce inteprinzi,incearca sa fi realist in defavoarea unui cadou roz cu fundita.Spune-i partenerei/ului tau cat de mult inseamna autenticitatea pentru dumneavoastra.

 Aveti puterea sa scoateti ce-i mai bun din dumneavoastra,odata ce ve-i reusi jocul o sa ia o turnura diferita,n-o sa mai simtiti nevoia sa va ascundeti.

   Fii autentic !
 

                                                           

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Se spune ca opinia ta conteaza si ca exista zana Commnent care iti asculta parerea si iti lasa un like sub perna inainte de culcare.

Back
to top