Sintetizarea sentimentelor

''Nu putem inventa sentimente. Le putem descoperi și exprima, iubi și urî, le putem apropia de inimă sau le putem respinge."Mulţi dintre noi işi petrec intreaga viaţă fugind de sentimente cu credinţa că nu pot suporta durerea,goliciunea care le precedă,mulţi dintre noi sintetizează,vopsesc sentimente precum iubirea si fericirea doar pentru simplul motiv că ele nu implică decepţii sau implicări majore.
Insă de prea multe ori atunci când totuşi iesim din grota si ne familiarizăm cu lumina reuşim doar să ne indrăgostim.

Timpul ne este întodeauna un aliat de nădejde pentru că doar el poate să inţeleagă cât de importante sunt sentimentele in viată. Emoţiile sunt doar făclii pe care le folosim pentru a naviga către comoara sentimentelor ce are un caracter mai durabil si complex decât cel al emoţilor. (Iubirea ca o teapa)

Am ales sa incep cu fragmentul de mai sus pt ca la un moment dat a avut relevanta in viaţa mea. Am încercat să construiesc sentimente pe fundaţii fragile ,fundaţii care s-au dezintegrat in final la fel de uşor precum au luat fiinţă.
Am încercat să sintetizez iubirea timp de 9 luni fără prea mult succes,într-un final singura fundaţie care a stat la baza relaţiei a fost afecţiunea si recunoştinţa.Innodam sentimente din fire subtiri şi în cele din urmă rămân întrebările :
De ce nu a functionat ?
Sau :
Ce a mers prost ?

Nu putem inventa,contura sentimente dar numai cu trecerea timpul înveţi să priveşti  drumul din fată şi să foloseşti retrovizorul doar pentru a evita problemele.

PS:Acest articol este inscris intr-un semi concurs care a luat fiinta din pseudo-ideea mea aparent banala. Concurez cu o fiinta zapacita , dom'soara Alexandra care imi va deveni (sper ) in curand colega de breasla.
Si aceasta este replica ei.

Mulţumesc juriului format din Laura care şi-a exprimat deja opinia,doamnei Oana care urmează sa ofere o notă cat de curand.

CONVERSATION

6 comentarii:

 1. Un sincer 7. Mult succes pe mai departe!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iar pentru Alexandra,un 9. :)

   Ștergere
  2. Multumesc mult! Felicitari Ionut, am reusit sa tratam amandoi aceiasi tema insa in directii diferite, ceea ce valideaza faptul ca suntem unici. ;)

   Alexandra Oprea.

   Ștergere
  3. Suntem 2 păstori Alexandra :D
   O nebunie, iti spun.

   Ștergere
  4. M-ai inebunit cu "nebunia" asta. :))

   Alexandra Oprea.

   Ștergere

Se spune ca opinia ta conteaza si ca exista zana Commnent care iti asculta parerea si iti lasa un like sub perna inainte de culcare.

Back
to top