Ce defecte distrug deseori o relaţie ?

N-am de gând să încep articolul cu un tertip specific basmelor sau altor poveşti cu coadă aşa ca o să intru direct în brânză sau în subiect,în funcţie de preferinţe desigur.


Ideea e următoarea: într-o relaţie odată cu trecerea anilor se acumulează probleme,se acumulează lucruri nespuse,un mulţumesc care din orgoliu n-a părăsit gura..iar în cele din urmă când aceste lucruri nespuse sunt destăinuite nu se mai găseşte o rezolvare amiabilă.

Nu trebuie să fi avut vreo relatie de lungă durată să te loveşti de aspectele astea,mai devreme sau mai târziu în cadrul unei relaţii cu toţii ne băgăm nasul prin ele,fie că vrem sau ba. Apar stari deloc plăcute,nemulţumiri,certuri cu happy end
Pe cine să dăm vina...ei bine pe 2 posibil 3 defecte care le avem integrate de când raţionăm.Acestea devin prioritare cand descoperim iubirea,şi în cele din urmă când apare "The big fight" ele sunt acolo,culegând laurii.

Care sunt defectele,deci* ?

-Orgoliu'
-Aroganţa
-Ironia : defect mai minor dar totuşi notabil

După o scurtă conversaţie purtată cu o dom'şoară căreia i-am dedicat şi un articol acum o bună perioada de timp,articol care acum îmi provoacă o oarecare ruşine,,genul de ruşine copilăroasă din categoria eu şi aspiraţiile mele ; revenind,după o scurtă conversaţie ea a pus pe masă imaturitatea,un defect pe care-l consider mai potrivit pentru categoria de vârstă 16-21 .
Dar unii pot purta acest defect în pântece mult timp aşa că poate fi relevant la fel de uşor pentru Tarzan cum poate fi şi pentru vârsta a 3-a.

Experienta o acumulezi de-a lungul vietii
Dar degeaba le intelegi pe toate in pragul batranetii


Lăsând deoparte imaturitatea ne îndreptăm atenţia către celelalte 2 defecte des întâlnite în cuplu,anume orgoliu' şi aroganţa. De ele nu ne izbim iminent când intrăm într-o relaţie ci sunt prezente în viaţa noastră de mai mult sau mai puţin timp la un stadiu mai evoluat sau ba.Dat fiind faptul totuşi permitem acestor paraziţi să ne însoţească în una dintre cele mai frumoase călătorii : iubirea.

Ştim ce anume o să ne afecteze relaţia chiar dinainte ca ia să ia naştere,dar indiferenţi de fel nu facem mai nimic.E în regulă să tratăm cu indiferenţă aspecte care nu ne stârnesc interesul dar iubirea cu siguranţă merită atenţia unui chirurg.O îmbrăţişare virtuală enormă şi să vă iubiţi !


*(în mod normal 'deci' se foloseşte pentru formularea concluziei şi profa de rom. ar fi de acord,dar ce dumnezeu,e blogul meu, muahaha ?)

CONVERSATION

3 comentarii:

Se spune ca opinia ta conteaza si ca exista zana Commnent care iti asculta parerea si iti lasa un like sub perna inainte de culcare.

Back
to top