Nu renunta la visul tau !

  Toti am avut si bafta celor care inca mai au vise sau teluri, obiective caci ele sunt importante ,
De ce sunt ele importante ?
O sa va raspund pe parcursul acestui articol .   Dar mai intai sa va pun un o intrebare . Cand a fost ultima data cand ati iesit din zona de comfort ?
Zona de comfort este aceea zona unde dupa cum probabil v-ati dat seama va simtiti comfortabili,un exemplu ar fi angajatul. El nu face altceva decat sa presteze serviciile pe care le stie,el nu invata nimic nou,nu isi creeaza alte deprinderi sau obiceiuri decat si le mentine pe cele deja existente. Se trezeste,mananca,munceste iar mancare si somn.

Reiau intrebarea, dar folosind considerentele teoretice dobandite pana acum.
 Cand a fost ultima oara cand ati citit o carte,sau ati invatat ceva nou ?

   Daca raspunsul este unul vag sau confuz nu-ti fa griji,faci parte din categoria celor in care se regasesc multi oameni,insa tu esti putin diferit doar prin prizma faptului ca esti aici,citesti aceste randuri. Primul paragraf te-a transpus cu un cm in afara zonei de confort. Acest articol poate parea intimidant venit din partea unui blogger anonim insa ceea ce contine el este mult mai voloros decat de cine a fost redactat .

   Sa zicem ca ai un vis sau o sa-ti formulezi unul chiar acum,pe masura ce citesti aceste randuri. Cum il faci sa devina realitate ? Sunt anumiti pasi care trebuie urmati ? Sunt oare demn de visul meu ? 
   Raspunsul este evident nu ,la momentul acesta nu te ridici la standardul ce trebuie mentinut sa-ti indeplinesti visul,oricare ar fi acela. Este nevoie de cateva trasaturi de caracter(ce pot fi dobandite) pe care le voi enumera in continuare ,pentru a-ti putea urma visul .

  Prima si cea mai importanta este : Perseverenta !
Ce este Perseverenta  ? Este capacitatea de a continua si a nu te da inpoi,batut in fata primului esec temporar. Chiar asa,nici un esec nu este permanent,nu este nici o persoana in aceasta lume care esueaza de sute sau mii de ori in acelasi loc,chestiune,nu exista.

De ce este ea importanta ? 

Primul pas catre bani sau castiguri materiale este sa nu renunti in a munci pentru a-i obtine,daca renunti esti deja pierdut,daca continui mai ai o sansa. E un drum lung,dar adu-ti aminte ca orice monument,constructie, capodopera a fost creata in timp,pas cu pas,piesa cu piesa.

Efortul ! De ce efortul ? Vad o sumedenie de persoane care se indoapa de la fast-food si totusi conduc un audi sau eu stiu ce alt model de bmw. Ei bine,atunci trebuie sa definim ce este efortul si de ce este el benefic ,de ce au acesti mancatori de shaorma succes si momentul cand se va surpa pamantul sub dumnealor.

[update 17*05*2015]
De ce au ei succes si tu nu ?

E simplu- pentru ca succesul tau sau al lor nu tine doar de perseverenta ci e un conglomerat de abilitati si calitati. Poate nu au perseverenta ta,dar au curaj,o calitate ce o vom discuta mai pe larg in cele ce urmeaza
Efortul este important pentru ca asigura perseverenta cu materialul necesar pentru a continua. A persevera e una,dar a persevera cu un efort sustinut cu siguranta te va ajuta mult mai mult.
Un exemplu elocvent : te-ai decis sa devi web designer,stii si tu,aceea persoana care face site-uri si castiga o bani,multi bani. Si timp de 5 luni perseverezi pentru a-ti indeplini dorinta arzatoare in realitate. Insa nu faci nimic altceva decat sa bei cola si sa mergi la scoala si spre sfarsitul zilei acorzi 2-3 ore visului de a deveni web designer. Efortul este cimentul ce sedimenteaza perseverenta si ii ofera valoare.

O alta piesa elementara catre succesul tau este : sa stii cand sa iei pauza. Da,ai auzit bine..pauza este foarte importanta,la fel de importanta precum munca,efortul sustinut.


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Se spune ca opinia ta conteaza si ca exista zana Commnent care iti asculta parerea si iti lasa un like sub perna inainte de culcare.

Back
to top