Singuratatea alaturi de prieteni
Esti singur, dar cum iti dai seama de asta. Cum iti dai seama atunci cand inconjurat de prieteni sau apropiati, cand in cluburi sau la terase se emana permanent impresia ca esti o drujba sociabila.
Inainte de a-ti demasca singuratatea o sa definim aceasta traire mai in amanunt.

Dex-ul spune despre un om ca este singur acela fara tovarasi, cel care nu este insotit de nimeni, solitar.  De aici si capcana. Daca ai 2 sau 3 prieteni buni ai crede ca nu esti singur si ca slava domnului acest articol nu e pentru tine.

Din ce inteleg eu singuratea nu apare atunci cand n-ai prieteni, ci atunci cand inconjurat de prieteni acestia te fac sa te simti singur. Atunci cand simti ca ai prieteni dar nu te poti confesa in preajma lor. Si cand o faci simti ca nu esti inteles. De fapt asta e singuratatea, trairea ca din toti prietenii nimeni nu te intelege si ca daca le-ai spune ce gandesti cu adevarat ei te vor critica sau pur si simplu nu vor stii cum sa te consoloze.

Pentru ca una este sa-ti auzi prietenul cand iti vorbeste si alta este sa-l asculti .A fi un bun ascultator nu este sinonim intodeauna cu a fi un bun prieten.  Un bun ascultator nu este acela care dupa cum probabil se lasa a crede - cel care asculta cu rabdare toate poverile tale, el este capabil sa intervina cu intrebari precum simti ca ...? spui ca...? ce te face sa te simti.., cum crezi ca poti depasi..?
Intrebari deschise care ii permit interlocutorului sa-si descrie sentimentele si trairile de moment.

Singuratatea nu poate fi depasita dar poate fi diluata daca ai prieteni care stiu sa te asculte. Pana la urma asta fac prietenii, ei sunt cei care fac sa simti ca esti inteles, ca nu vei fi criticat,doar constructiv.
Articolul asta poate nu a atins cele mai sensibile subiecte pe care le ridica singuratatea dar daca ti-a pus cateva semne de intrebare e suficient. Daca ai intrebari lasa-le in sectiuna de comentarii.


CONVERSATION

2 comentarii:

Se spune ca opinia ta conteaza si ca exista zana Commnent care iti asculta parerea si iti lasa un like sub perna inainte de culcare.

Back
to top