Lebada neagra

"Cărţile sunt albinele care duc polenul însufleţitor de la o minte la alta"

 " Lebăda neagră am spus eu printre lacrimi ,a zburat de multă vreme .Iar eu aș vrea să încep să trăiesc iar" 
  
 Acestea eu fost ultimele versuri ale unei cărți ce mi-a stimulat,încântat,vrăjit 3 zile întregul univers, mi-a redat poftă de cititit și a înălțat imaginația spre culmi neînchipuite și nebănuite. 
    
 Trecuseră ceva vreme de când nu mai citiseram o carte de o luna,poate 2....eram plictisit,și singurul lucru care părea să aducă un aer nou în mintea mea era
acea  poftă teribilă să citesc,și acea zi nu s-a lăsat prea mult așteptată,căci îndată ce am dispus de finanțe,mai exact în ziua următoare am decis,acompaniat de bunul meu prieten,care de fiecare data când se pomenea de vreo carte se uita că curca în craci,și parcă dinainte triumfători în ale frunzaritului(de cărți) am mers la o librărie din oraș,destul de departe pentru preferințele lui,dar nimic parcă nu mă împiedică să-mi văd visul cu ochii. 
  
 Zis și făcut,ies de la liceu cu determinarea unor cocoș arțăgoș și mândru întru în librărie,însoțit de prietenul meu care dădea semne de retragere. 
 Avid după citit mă uităm când în stânga când dreaptă,după un lucru elaborat și câteva cărți răsfoite,am ales cartea ce înfățișa pe copertă o lebăda maiestuoasă și neagră. 
 Avea să fie cartea care probabil,gândeam eu avea să-mi umple timpul care nu mai contenea să curgă și să lase note muzicale în discordantă cu nevoile mele. 
  
 Ce loc mai bun de citit decât în natură,zis și făcut mi,am tras perna sub cap și m-am cufundat în lectură,care aparent nu avea să-mi dezvolte foarte mult simțul artistic. 
  
 Încet , pierdut în labirintul cărții ,m-am indentificat cu Emiliano,poreclit Lebăda Neagră,un băiat în aparentă normal însă cu foarte multe dedesubturi,de un caracter blând și enigmatic,calități aflate în contrast cu cele ale fraților și surorile lui.L-am îndrăgit de îndată,și m-am transpus în lumea lui,care în odată cu trecerea timpului devenea tot mai intrigantă și interesantă. 
    
 Cu fiecare pagină sorbită am descoperit și intrigă acestei cărți,care nu pare deloc simplă,deși trăia într-o familie bogată ce avea renumele unei editurii propii"Montalto" și având o viață relativ ușoară acesta este pus la încercare în nenumărate rânduri de situațiile pe care tatăl sau le stârnea, inselandu-și soția,pe Ester o ființă firavă care este condamnată la o viață privată de dragoste din partea lui,însă fără lipsuri materiale.  
     Sora sa wally împreună cu fratele Gianni se distingeau față de Emiliano prin  alte aspirații dar același semn distinctiv pe frunte,un fel de marca a familiei,care totuși,surprinzător nu o avea Lola,următoarea membră a familiei Montalto.  
  
  În cele din urmă Emiliano se căsătorește cu Ippolita o tânără și neliniștită domnișoară care era dorită de mulți cavaleri,ulterior acesta se desparte de ea,aflând cu stupoare că a fost amanta tatălui sau. 
   
 Lebăda neagră este o carte presărată de intrigi și de surprize ce te transpune într-o lume atât de captivanta și în același timp reală. 
  
      Mulțumesc editurii Nemira că mi-a dat oportunitatea de a-mi lărgi orizontul și a-mi descătușa imaginația,am redescoperit cu ea plăcerea de a citi .
  
 Dacă aveți plăcerea și aveți timpul necesar v-o recomand cu căldură,o puteți găsi aici 
 Articol inscris pentru SuperBlog 2012

CONVERSATION

2 comentarii:

  1. Hi hi , foarte frumos scris . Poate o sa o citesc candva , pare chiar interesant si daca nu as avea chiar acum o colectie de 4 carti pe care trebuie sa o termin si inca o carte in planul de viitor , direct la ea ma duceam!
    Ma bucur ca ai descoperit-o si ca ti-a placut atat de mult , lectura e ceva absolut fantastic .
    P.S : Nu mint , chiar imi place blog-ul tau :)) Hi hi , amuzanta faza cu sondajul !
    Zi buna ! >;d<

    RăspundețiȘtergere

Se spune ca opinia ta conteaza si ca exista zana Commnent care iti asculta parerea si iti lasa un like sub perna inainte de culcare.

Back
to top