Cel mai mare inventator si Toyota PriusAstazi va voi vorbi despre nimeni altul decat cel  mai mare inventator american,si calitatile lui care se regasesc in dezvoltarea unei masini cu o vechime de 15 ani.
   
     S-a nascut pe 11 februarie 1847 si a fost al saptelea si ultimul membru al familiei.Inca de la inceput lucrurile nu au fost usoare pentru el,primul deficit a fost  ca pana la varsta de 4 ani nu a vorbit deloc.
     Considerat  inapoiat mental  a petrecut doar 3 luni  la scoala ,fiind  dat afara si din pricina,lucru ciudat de altfel ca "avea capul prea mare" .
   Insa pe parcurs situatia sa avea sa se imbunatateasca astfel pana la varsta de 12 citise deja Ascensiunea Imperiului Roman,Dictionarul de stiinte si un numar imens de carti legate de aplicatiile practice ale chimiei,mai exact luase la rand fiecare carte a biblotecii.
   
    Si s-a facut lumina ! 
Daca nici asta nu va suna familiar atunci numele de Thomas Alva  Edison cu siguranta ar trebui sa fie.
    Este supranumit "Vrajitorul" dar isi insuseste mai de seama aceasta porecla in anul 1879 cand perfectioneaza becul,o inventie care la momentul acela nu era una relativ noua.
       Primul experiment care s-a incercat a fost al lui Humphry Davy carea a facut numeroase experimente in domeniul electricitatii,inventand mai tarziu bateria(1802).In anul 1850 Jason Wilson inventeaza becul electric insa de o slaba calitate datorata lipsei de vacuum.Intr-un final Edison cumpara in anul 1879 petenteleacestui proiect,constatand ca un filament de bambus carbonizat poate sa dureze pana la 1200 de ore.Lucru care a facut comercializarea in masa a becului,care are aplicatii practice pana si astazi regasindu-se in casa fiecaruia.
   Nu a renuntat niciodata,cu incapatanre si ambitie a reusit unde multi au dat gres.

 "Cea mai mare slabiciune a noastra este ca renuntam. Cea mai sigura cale pentru a reusi este ca mereu sa mai incerci inca o data"

Primul bec electric

   A fost intodeauna un om dotat cu un terbil simt al umorului,simt care l-a facut sa treaca peste tragedia din 9 decembrie 1914 cand laboratorul de marimea a 3 stadioane construit in West Orange,New Jersey a ars integral.
   Se spune ca in timpul inciendului ar fi rostit urmatoarele cuvinte:

"Copii mergeti si aduceti-o pe mama voastra.Nu va vedea niciodata un foc ca acesta"

Cel mai mare inventator al tuturor timpurilor,si cand va ganditi ca pana la varsta de 4 ani nu putea vorbi.
   O fire ambitioasa care niciodata nu s-a lasat batut sau descurajat.Se spune ca pana sa inventeze becul,in varianta comerciala,una apropiata de cea de astazi ,a facut pana la 100 de incercari.
     Un alt mare citat de al lui  este :
                           " Ca sa ai o idee grozava trebuie sa ai multe idei "

     Si s-ar parea ca cei de la Toyota se bazeaza pe acelasi principiu,pentru ca atunci cand vine vorba de idei geniale sau inovatii sunt un real etalon in industria auto.

  La fel ca si becul Toyota Prius a evoluat constant,aparuta in anul 1997 in Japonia,ajungand in anul 2008,in U.S.A sa fie declarata masina cu cel mai mic consum de combustibil.
   Este o masina care are pe parcursul anilor a devenit mai aerodinamica,un design simplu ,cu un sisteam inovator de propulsie si transmisie. Se regasesc de asemenea si 3 moduri de rulare ,iar unul dintre acestea cu siguranta va fi melodie pentru urechile ecologistilor.
 Ce inseamna un consum Eco?

Ei bine pentru Prius e echivalentul a numai mult de 4 litrii la 100km.
     Prietenos cu orasul,cum il descriu cei de la Toyota aceasta masina este o adevarata inovatie in domeniul auto si cred ca pe masura cu trecerea timpului va deveni un etelon din ce in ce mai important in industria auto.
Articol inscris pentru SuperBlog 2012    

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Se spune ca opinia ta conteaza si ca exista zana Commnent care iti asculta parerea si iti lasa un like sub perna inainte de culcare.

Back
to top