Print sau online ?

Pentru a trata aceasta tema,una de actualitate de altfel ,este necasar sa ne intoarcem in timp,pe vremea dominatiei Imperiului Roman,da stiti voi: gladiatori si lei flamanzi :D

      Acta Diurna ,asa se numea primul ziar din lume.initiatorul acestui proiect a fost chiar Iulius Cezar care a dispus in anul 49 IH plasarea in fata senatului a unor tablite care sa contina stiriile zilnice.De atunci si pana inprezent ziarul a evoluat sub 2 forme.

Una dintre cele doua,ziarul online ,in coltul rosu avand ca avantaje:
-o rapiditate uimitoare si o usurinta in miscare uluitoare ,calitati demne de transmiterea informatiei ;
-costuri reduse,serviciile acestuia sunt oferite uneori gratis ;
-o comoditate si usurinta demna de a fi luata in considerare;

      Lupta a inceput inca de pe vremea cand batranul Google si Yahoo au inceput sa creeze primele buletine de stiri personalizate,ci de atunci totul a luat amploare.
  Insa razboiul este variat si se duce pe mai multe fronturi
   

Reprezentand printul in coltul rosu putin ragusita si trasa la fata,probabil de la excesul de cerneala, avem ziarul tiparit.
 Si desigur enumeram avantajele:

-senzatiile tactile de neuitat;
-poseda un crad inalt de credibilitate,avand in spate ani grei de experienta(de aici si "ragusirea");
-este disponibil intr-o gama variata de forme si dimensiuni ;

     
     Cartea.
    Nu cred ca in viitorul apropiat oricat de tehnologizata va deveni lumea se va renunta la placerea unei lecturi bune,senzatia de bine si acea aroma vizuala pe care o degusti cu fiecare rand este de neinlocuit.Dar ca de fiecare data trebuia sa existe si un contratac pe masura,si desigur online-ul a mai scos o inventie :E-bookul ,o carte in format digital care reda imagini si poate reproduce pana si videoclipuri,dintre avantaje enumeram disponibilitatea si pretul scazut pentru achizitionarea de noi carti.Lupta va fi crancena,si viitorul este incert.

    Mai tineti minte cand ati primit prima scrisoare?
Parca numai ambalajul scrisorii trezea  toata gradina zoologica din stomac,si mai ales atunci cand informatiile erau pozitive,dai cu urlete de maimuta si ragnete de leu.Cam asa statea treaba cu scrisoarea.
  Acum intre scrisoare si email nu cred ca mai este vorba de o lupta,dar o revolta cred ca s-ar putea isca,cu totii stim ca email-ul este un mod de relationare,de transmitere a informatiilor mult mai avansat si mai rapid,si nu necesita costuri.Insa vechimea celor 2 oponente este una relativ uriasa.Primul email a fost trimis in anul 1971 de catre progamatorul Roy Tomlinson in timp ce prima scrisoare dateaza inca de pe vremea cand oamenii au dresat porumbei sa mai care si ei cate un mesaj gen: Romeo:  O!  Julieta,te ador!
Julieta: Zi zau
:))
Asa ca sa fiu mai romantic nu de alta.


    Revenind...cu un aer cam trist va marturisesc ca viitorul nu arata deloc promitator pentru print,insa cred ca  el va supravietui,devenind un fel de rezultat al multifunctionalelor de astazi.
   Oferte multifunctionale,oferte Canon,mediul online este de altfel un comercializant de produse care intr-un final (in cazul multifunctionarelor) au ca rezultat tot printul.Toate le gasim in magazinul Azerty,care se pare ca isi face bine treaba ,fiind un element esential in lupta dintre online si print.

Voi ce parere aveti print sau online?

Articol inscris pentru SuperBlog 2012

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Se spune ca opinia ta conteaza si ca exista zana Commnent care iti asculta parerea si iti lasa un like sub perna inainte de culcare.

Back
to top