Apa de la robinet

Ma duc la baie si memoria de scurta durata ma impiedica sa-mi dau seama pentru ce eram acolo avand in vedere ca nici o nevoie fiziologica nu ma mistuia.

 .Din instinct am pornit apa de la robinet Si dintr-o data m-a lovit!

Nu,nu a intrat nimeni in baie sa ma asasineze !
Nu,nu mi-am adus aminte ce cautam la toaleta..nu si iarasi nu..
M-a lovit o idee,in moalele capului,era atat de revolutionara incat cat pe ce sa lesin .. glumesc,of :))

 Apa de la robinet ... nu lasa nici un loc de interpretare era pura,cristalina dar totusi atat de insipida,fada .
Cum poate ceva atat de platonic sa nu poarte un gust ?

Oare cati dintre noi ne indragostim de apa de la robinet,fara sa stim ca ea nu este nimic altceva decat un lichid fara gust ce imprastie calcar..pe unde a fost ,cate robinete a pangarit cu aparenta ei splendoare.
La inceput o consumam cu lacomie,poarta un gust ciudat anost..dar continuam fara oprire.E totusi placuta,rece si iti potoleste setea de moment dar cu timpul setea apare din nou.

In timp ne dam seama ca toti suntem murdari de calcar,calcar ce il porti in inima,in stomac..stomac ce nu mai pastreaza vreo floare care s-ar  putea lasa prada vreunui stol de fluturi.
Calcarul a stopat tot..si totusi provine din ceva atat de perfect din punct de vedere estetic .
Pana acum probabil observati o asemanare cu un subiect foarte dezbatut in mai toate mediile,dar daca nu dati-mi voie sa ridic voalul de ceata.

Oare cati dintre noi ne dorim  nonvalorile avansate in functie peste noapte de majoritatea tabloidelor ?
Oare cati dintre noi tindem sa credem ca o viata bogata in ambalaje ajunge sa-ti potoleasca pofta sufletului ?
Prea multi..ne pierdem cu firea si inlocuim sita care o foloseam pentru a filtra poluarea cu o palnie care permite oricarui nor de praf sa se strecoare.Respiram pe gura si nu pe nas.

Aceste persoane ce invenineaza mai toate mediile de promovare au acelasi aspect inpecabil ca apa de la robinet dar gustul lipseste cu desavarsire.

Si asa am iesit din baie .. nu am elucidat misterul gasirii mele in acel spatiu dedicat nevoilor personale dar am invatat ceva mai de pret...nu-mi place apa de la robinet !
Consider ca viata iti ofera moment de moment lectii importante..trebuie doar sa analizezi cu atentie tot ce te-n conjoara.
Pana si frunza vestejita ce cade ca o amanta in bratele sotului,solului iti ofera o lectie..aceea ca frumusetea nu este eterna,totu-i efemer.


Nu uitati: colectionati momente nu obiecte :)

CONVERSATION

2 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Multumesc ! Trebuie sa ai o rabdare teribila sa-mi citesti articolele sau uneori chiar am sclipiri de om normal si scriu lucruri semi-interesante.
   Glumeam,sunt un geniu !
   Zise modestia :D

   Ștergere

Se spune ca opinia ta conteaza si ca exista zana Commnent care iti asculta parerea si iti lasa un like sub perna inainte de culcare.

Back
to top