Eu de ce..

Articol actualizat la 11.03.2014

Eu de ce scriu ?
Mi-am pus prima data întrebarea atunci când am inceput acest proiect,blogul.Oricare ar fi fost răspunsul in timp el a evoluat iar acum îl prezint sub o forma diferită,poate putin mai atractivă ca inainte.
 Vreau sa povestesc niţel despre blogurile pe care le-am vizitat.Într-un articol anterior am scris că am găsit multă tristeţe dar ceea ce nu am spus este ca blogosfera pierde din ce in ce mai multi scriitori de valoare pentru ca nu sunt ascultaţi. Am întâlnit articole bune şi foarte bune care abia atingeau 1-2 comentarii si asta-i trist.Sunt persoane care au deficit de încredere iar aceste gânduri pe care voi le lăsaţi pe blogul lor înseamnă enorm,uneori sunt la limita dintre îmi doresc să scriu si renunţ.

Nu ştiu dacă vreodată mi-am pus problema astfel,daca publicul şi comentariile m-ar fi determinat sa renunţ la blog.
Trebuie să răspund la intrebarea care se înalţă semeaţă la începutul articolului,dar nu există un raspuns ci probabil două.Primul raspuns rezoneaza cu trecutul..  probabil scriam pentru nevoia de afirmare,nu cred că pe atunci blogul era o modă cum este acum tumblr(am şi eu cont pe reţeaua asta,dar l-am făcut ca să mă abonez la postări sexi..copil pervers).Un lucru e cert,blogosfera nu s-a schimbat prea mult în ultimii ani pentru că şi atunci ca şi acum sunt persoane care scriu pentru că inima şi orgoliul le sunt gâdilate când apare un comentariu şi persoane care scriu pentru ei,care vor să-şi relaxeze mintea .

 Al II-lea răspuns cochetează cu prezentul; mă gândesc că n-am o audienţă numeroasa si un număr considerabil de comentatori(nici măcar decent)..şi de multe dăţi aspectul ăsta mi-a rămas indiferent. Scriu şi ăsta este singurul alibii că să-mi vărs gândurile. Nu-mi sunteţi indiferenţi dar scopul pentru care astern caractere pe acest blog de multe ori mă include doar pe mine,vreau doar sa-mi pun ordine in idei.
Adesea bloggeri renunţă să scrie pentru că au încetat să o facă din plăcere,scriu mai mult pentru public decât pentru ei.

Întrebarea care răsună în surdină este :

Dacă scri pentru ţine atunci de ce nu o faci într-un document notepad ,ce cauţi pe blog ?
Aş avea un răspuns pentru asta,pe blogger eşti mai sigur că documentele vor fi păstrate ,calculatorul face fiţe şi se strică,jurnalul din nori nu.
Dar răspunsul corect şi fără ascunzişuri este că oricât de mult am încerca avem nevoie de un gram de atenţie,un impuls din partea celorlalţi,un compliment,sfat.
In prezent nu vreau să adopt răspunsul corect pentru că sunt de părere că încrederea în sine trebuie să vină de la tine şi nu să fie o oglindă care reflectă opiniile celorlalţi..cu excepţia să nu migrezi spre aroganţă.

Eu de ce scriu ?
Pentru că uneori am nevoie de un feedback,sfat si blogul este unealta ideală.
Insă mai tot timpul există un răspuns diferit la această intrebarea ..momentan scriu pentru a mă descătuşa de gânduri triste.
[ Articolul poate fi imbunătăţit si voi mai lucra la el ]

CONVERSATION

7 comentarii:

 1. Sinceritatea domina ! :) ,un blogger de asta are nevoie pentru a se mentine "originalitate" . Congrats ! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Magda..ma bucur sa stiu ca traiesti,sau cel putin mai ai puterea sa lasi un comentariu pe blogul unui vechi prieten.
   Originalitatea de care vorbesti e un aspect important atat din perspectiva unui blogger cât şi..se pare din perspectiva cititorului.
   Multumesc pentru vizita si te mai astept .

   Ștergere
 2. Ai mare dreptate în tot ce ai scris. Eu mi-am facut un blog de câteva și deja am momente în care îmi vine să renunț, dar mergem înainte pentru că nu putem renunța ușor! Succes!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vei incepe prin a prinde drag de el..de multe ori este singurul care iti ofera alinare si nu vorbeste peste tine,asculta nu doar aude :D
   Succes !

   Ștergere
 3. Eu am renunţat la blog ..adunasem câteva postări care,la un moment dat ,nu făceau decât să mă agaţe şi mai mult de trecut ,de ceea ce simt..Mă rog ..nu că blogul în sine ar fi fost de vină:))..Dar,uneori e mai bine ca unele gânduri să rămână doar pentru mine ..iar pe pe aici mai trec ocazional ,pentru a mai citi unele chestii..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am postari din trecut care la acel moment conturau o realitate foarte neplacuta,insa cand le recitesc acum nu simt nici un fior. Cred ca articolele vechi sunt bune pentru ca poti face o balanta intre ceea ce simteai atunci si acum, uneori te ajuta sa intelegi greseli,sa inveti lectii de viata. Poftim raspuns formal.
   Multumesc pentru vizita,nu scriu des dar daca faci sapaturi pe aici poti gasi articole bune.

   Ștergere

Se spune ca opinia ta conteaza si ca exista zana Commnent care iti asculta parerea si iti lasa un like sub perna inainte de culcare.

Back
to top