Porti spre mine - Partea I

In ultimul timp ma gandesc mai des la mine, la ce ma motiveaza , ce-mi da aripi si ce mi le reteaza. La motivele pentru care merg inainte si uneori dau inapoi.

Asta ma ajuta sa ma inteleg, sau cel putin imi da impresia. E o calatorie grea si uneori trebuie sa recunosc ca mi-e teama. Urmeaza sa deschid porti catre alte porti si nu stiu daca ce voi gasi dupa urmatoarea poarta imi va placea.

In ultimele doua zile experimentez o stare de tristete latenta,de obicei starile de genul asta se termina cu o concluzie, cu o invatatura ce merita toata asteptare. Ca sa-mi inteleg mai bine situatia din ultima vreme o prezint in felul
urmator :

Mi-am dat seama cu stupoare ca a trecut mai bine de o juma de an si eu n-am citit mai mult de 4 carti, fapt care din nu stiu ce motiv ceresc ma ingrijoreaza.
Mi-am dat seama ca trebuie sa renovez unele conceptii despre viata, mai exact :
- ce e puterea sau acel ceva care sa ma faca sa merg inainte, care-i calea ? (poate e vag dar daca detaliez plictisesc audienta si asa finuta)
- tristetea imi e de folos sa-mi analizez trairile, defectele si relatiile cu ceilalti
-alte idei prea vagi pentru a prinde contur sub penita mea electronica.

Poate ca principalul aspect care il omit adesea este ingrijorarea, ingrijorarea ca nu sunt suficient de bun, suficient de sus pentru varsta mea, suficient de aratos (Ionut esti dragut, termina cu remarcile astea. Hai ! Fiecare la casa lui [In rolurile principale : tertipul mamei de la sat] ) - vreau sa fiu sigur ca ucid din scutece orice urma de umor.

La un moment dat o sa-mi dau seama ca asa cum sunt sunt suficient de insuficient, ca in fiecare moment al vietii esti suficient pentru tine, ca poate trebuie sa-ti indrepti atentia asupra celorlalti mai mult , ca poate...alte invataturi.

Articolul asta nu m-a ajutat dar a deschis o poarta, astept sa vad ce-mi rezerva urmatoarea.CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Se spune ca opinia ta conteaza si ca exista zana Commnent care iti asculta parerea si iti lasa un like sub perna inainte de culcare.

Back
to top